“Voor je het weet ben je 67.”
Cor Juffermans, 67

Cor (67) uit Utrecht is dertig jaar barman geweest en heeft de hele wereld gezien. Nu hij met pensioen is probeert hij vooral samen te zijn met de mensen van wie hij houdt.

Ik ga regelmatig naar concerten. Heb veel connecties in de muziekwereld. Sinds ik met pensioen ben, heb ik soms minder geld, maar daartegenover heb ik wel mijn vrijheid. Dat is ook wat waard.

Ben eigenlijk overal ingerold in mijn leven. Ik was banketbakker. In het weekend diskjockey. Toen werd ik professioneel diskjockey en heb ik in Duitsland gewerkt. Toen een jaar naar Israël. Daarna ben ik naar Amerika gegaan. Zonder plannen. Daar heb ik een motor gekocht en ben ik gaan rondrijden. Heb meer dan twee jaar lang op dat ding gezeten. Mooi hoor.

Terug in Nederland ben ik bij het Americain Hotel gaan werken. Eerst in het café en daarna naar de bar verhuisd. Ik vond het daar zo leuk dat ik ben gebleven. Heb de meest bijzondere artiesten aan m’n bar gehad. Amy Winehouse, Herman Brood, Anton Corbijn, The Stones. Daar maakte ik dan een paar foto’s van. Analoog. Nooit meer dan twee of drie foto’s. Heb echt mappen vol met foto’s thuis staan.

“Ben eigenlijk overal ingerold in mijn leven.”

Ik ben heel lang alleen geweest. Dat vond ik prima. Ben bijvoorbeeld pas op mijn 39ste getrouwd. Maar ik leef nu liever met mensen om me heen. Ook omdat ik dat gewend ben. Ik kan dingen alleen doen, maar ik heb altijd iemand in mijn hoofd waarmee ik het wil delen.

Het allerleukste van later zijn mijn kinderen. Dat is zo mooi om mee te beleven. Ik hoop nog een keer opa te worden, maar dat zit er nog niet zo snel in denk ik.

Ik ben ook geïnteresseerd in yoga. Heb tijd genoeg snap je. Dat doe ik trouwens niet voor het lichamelijke maar voor het geestelijke. Voor de mind.

“Het allerleukste van later zijn mijn kinderen.”

Heb veel van de wereld gezien, maar Nederland is altijd mijn basis geweest. Daarom heb ik nu AOW en daar ben ik enorm blij mee. Ik ken ook mensen die 65 zijn en geen AOW betaald hebben. Daar dachten ze vroeger niet bij na. Ik heb het toevallig goed gedaan.

Via mijn werk kreeg ik een horecapensioen en nog een ander pensioen. Verder heb ik mijn woonboot al afbetaald. De hypotheek is eraf. Als je minder kosten hebt, hou je meer over.

Op zich is het wel lekker hoor om niet meer te werken. Geen druk meer. Het allerlekkerste vind ik om geen verplichting meer te hebben. Ik kan doen wat ik wil.

“Als je minder kosten hebt, hou je meer over.”

Win uw eigen
pensioenportret

De Pensioenportretten zijn gemaakt door fotografe Ramona Deckers. Wilt u kans maken op een professionele fotoshoot van u en/of uw gezin door Ramona?

Doe nu mee

Uw eigen pensioen
berekenen

Bijna de helft van de Nederlanders loopt het risico om te weinig pensioen op te bouwen, omdat ze hier te laat mee beginnen. Ben jij al begonnen?

Doe de pensioenscan