“Hoeveel pensioen heb je dan, 5 euro?”
Kevin en Marvin Groen, 27

Kevin en Marvin (27) komen uit Rotterdam en studeren biologie. Ze zetten zich in voor de natuur in de stad en hopen later in een grote urban jungle te wonen.

“M’n broer en ik hebben een warm hart voor de natuur”, vertelt Marvin. “Voor alles wat leeft en bloeit eigenlijk. Momenteel doe ik twee biologiemasters tegelijkertijd.”

Kevin is ook aan het promoveren: “Ik doe nu mijn PhD. Ook in de biologie. Door dat te studeren kom je overal. Vooral op plekken waar je normaal nooit komt, dus dat is wel leuk.”

“Ik geef voorlichting aan basisschoolscholieren”, vertelt Marvin terwijl hij over de skyline van Rotterdam uitkijkt. “Supermooi. Op het grootste dak-akker van Europa. Gewoon hier in Rotterdam. Sommige kinderen weten niet eens wat een biet is bijvoorbeeld, haha!”

“Vroeger wilde ik Power Ranger worden”, zegt Kevin lachend. “Maar nu zit ik vooral in het lab en dat soort dingen. Ben veel met DNA bezig. En ik ben vrijwilliger bij een vogelopvang. Als ik later met pensioen ben, dan ga ik een heel cool project opzetten waar ik mijn passie in kwijt kan, denk ik.”

“Als ik later met pensioen ben, dan ga ik een heel cool project opzetten waar ik mijn passie in kwijt kan, denk ik.”

“Black Mirror. Ken je die serie?”, vraagt Kevin. “In een aflevering ging iedereen elkaar sterren geven via de telefoon. Ik hoop niet dat we in zo’n wereld gaan leven. Denk dat mensen nog veel van de natuur kunnen leren. Het zou wel cool zijn als je technologie en de natuur met elkaar kunt verbinden. Dat is wel waar de wereld nu naartoe gaat, verwacht ik.”

“Ik heb al een beetje pensioen opgebouwd”, zegt Kevin. “Echt?” vraagt Marvin. “Hoeveel heb je dan al, 5 euro?” Kevin lacht: “Ja ik heb pensioen via mijn werk, maar ik hecht er niet zoveel waarde aan. Dat is wel stom misschien, maar daar kom je later wel achter denk ik. Komt wel goed.”

“Het zou wel cool zijn als je technologie en de natuur met elkaar kunt verbinden.”

“Over 10 jaar hoop ik ergens aan het strand te wonen. In een klein huisje.” Kevin vult zijn broer aan en zegt: “Het liefst ergens bij de Pyreneeën. Daar heb je strand. En bergen. En een beetje bos en zo. Dat zou wel echt mooi zijn.”

“De tuinen van Babylon, ken je die?” vraagt Kevin. “Dat zou trouwens ook een vet toekomstbeeld zijn hoor, een stad die er een beetje zo uitziet. Een soort urban jungle. Met van die hangende planten en coole bomen en zo. Ik zou heel erg graag willen dat er op het dak van elk gebouw zo’n soort bos gemaakt wordt.” “Ja! En hopelijk bestaan we dan zelf ook nog hè”, lacht Marvin.

“Ik zou heel erg graag willen dat er op het dak van elk gebouw zo’n soort bos gemaakt wordt”

Win uw eigen
pensioenportret

De Pensioenportretten zijn gemaakt door fotografe Ramona Deckers. Wilt u kans maken op een professionele fotoshoot van u en/of uw gezin door Ramona?

Doe nu mee

Uw eigen pensioen
berekenen

Bijna de helft van de Nederlanders loopt het risico om te weinig pensioen op te bouwen, omdat ze hier te laat mee beginnen. Ben jij al begonnen?

Doe de pensioenscan